14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecomandări ale Poliţiei Române pentru perioada Paştelui

Recomandări ale Poliţiei Române pentru perioada Paştelui

Sărbătoarea Paştelui se apropie, iar Poliţia Română a emis o serie de recomandări pentru siguranţa cetăţenilor.

Aşadar, o primă recomandare ar fi aceea ca atunci când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi sume mari de bani, în numerar. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar. Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur.
Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!
De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele. Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori. Nu lăsați la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hoţilor, cum ar fi genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS