17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Pietonii indisciplinați au fost sancționați de polițiști

Craiova: Pietonii indisciplinați au fost sancționați de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene împreună cu polițiștii Biroului Rutier Craiova şi cei din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, în cursul zilei de ieri, au organizat și executat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie generate de indisciplina manifestată de pietoni în traversarea drumului public.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, pe drumurile naționale și europene, mai ales în zonele în care au fost înregistrate accidente de circulație ca urmare a traversărilor neregulamentare.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 185 sancțiuni contravenționale de peste 19.000 de lei, dintre acestea 106 fiind aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.

Câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;
– Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
– Respectaţi culorile semaforului electric;
– Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
– Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
FIŢI RESPONSABILI ÎNTOTDEAUNA CÂND TRAVERSAŢI STRADA! COMPORTAMENTUL DUMNEAVOASTRĂ ÎN CALITATE DE PIETON ARE URMĂRI DIRECTE ŞI ASUPRA CELORLALŢI PARTICIPANŢI LA TRAFIC!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS