24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMăsuri preventive pentru liniştea şi siguranţa Sărbătorilor Pascale

Măsuri preventive pentru liniştea şi siguranţa Sărbătorilor Pascale

Poliţiştii mehedinţeni intensifică acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică în perioada Sărbătorilor Pascale
Peste 200 de poliţişti vor fi prezenţi zilnic la datorie, în perioada Sărbătorilor de Paşte, în scopul desfăşurării activităţilor specifice asigurării unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică şi a prevenirii şi combaterii faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă în această perioadă.
La nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi la nivelul tuturor subunităţilor teritoriale de poliţie se găseşte Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergător pe timpul Sărbătorilor Pascale, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului-2016.
Conform cadrului dispoziţional, toate structurile operative vor acţiona în special în locurile de pelerinaj şi zonele de agrement.

O atenţie deosebită se va acorda lăcaşurilor de cult şi altor zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane.
În acest sens, poliţiştii mehedinţeni vor amplifica relaţiile de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu şi vor constitui patrule mixte, pentru creşterea capacităţii de acţiune, în vederea realizării unor dispozitive eficiente, urmărindu-se în principal asigurarea unui răspuns prompt la nevoile de siguranţă ale cetăţenilor şi o intervenţie rapidă şi eficientă atunci când situaţia o impune sau ori de câte ori este sesizat un eveniment antisocial, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112.
De asemenea, pe raza comunei Ponoarele va avea loc Sărbătoarea Liliacului ocazie cu care se va avea în vederea această zona întrucât este aşteptat un număr mare de persoane.

Se vor analiza şi redimensiona dispozitivele de siguranţă publică constituite la nivelul subunităţilor de poliţie, în care vor fi cooptaţi şi poliţişti de la alte formaţiuni, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, cluburi, etc, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.

Pe baza analizei asupra riscurilor ce pot afecta climatul de ordine publică, vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (autogări, gări, pieţe, târguri, oboare, etc.).

În perioada aceasta, se vor intensifica acţiunile de patrulare pe trenurile de călători şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre locurile unde se vor desfăşura activităţi spercifice Sfintelor Sărbători.

În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite, care, la ordin, să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

Se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi litoral.

Structurile de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi precum şi specialişti din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Mehedinţi, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională specifice acestei perioade.
Astfel, efectivele constituite vor efectua verificări la agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute.
În funcţie de situaţia operativă, la verificări vor fi atraşi şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare.

RECOMANDĂRI ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI
Pentru a petrece sărbătorile în linişte şi siguranţă, poliţiştii mehedinţeni vă recomandă:
– aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastă atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
– asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa, când plecaţi de acasă;
– nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare;
– nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de „chilipiruri”’; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;
– nu vă  afişaţi ostentativ bunurile, atunci când va aflaţi în locuri publice;
evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot avea intenţia de a vă înşela;
NU UITAŢI!
112 SALVEAZĂ VIEŢI

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS