17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDNA Craiova a preluat documente de la CJ Olt privitoare la un proiect cu fonduri europene

DNA Craiova a preluat documente de la CJ Olt privitoare la un proiect cu fonduri europene

Reprezentanți ai DNA Craiova au preluat miercuri de la Consiliul Județean Olt mai multe documente referitoare la un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Județean Olt prin programul transfrontalier România-Bulgaria 2007-2013.

Consilierul președintelui CJ Olt, Miruna Ginerică, a declarat pentru Agerpres că CJ Olt a primit „o solicitare de transmitere de documente legate de proiectul ‘Managementul Situațiilor de Urgență provocate de evenimente hidro-meteo periculoase’, finanțat prin programul transfrontalier RO-BG 2007-2013”.

Reprezentanții DNA au părăsit sediul CJ Olt în jurul orei 12,00.

În ianuarie 2010, consilierii județeni din Olt au aprobat un proiect privind managementul situațiilor de urgență generate de evenimente hidro-meteo periculoase, beneficiarii lui fiind județul Olt, în parteneriat cu municipiul Belene din Bulgaria.

Proiectul, în valoare de 4,8 milioane de euro, a fost depus și aprobat pentru finanțare cu fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România — Bulgaria și în cursul acestui an va fi semnat contractul de finanțare.

Obiectivul general al proiectului era realizarea și implementarea unui sistem de monitorizare și alertare integrat pentru situațiile de urgență generate de evenimente hidro-meteo periculoase. Proiectul prevedea crearea unui sistem de avertizare și alertare a populației în situațiile de dezastre naturale și poluări accidentale. În cadrul proiectului au fost achiziționate sirene electronice, iar sistemul de management propus prin proiect era unul bazat pe o platformă web stabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS