21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDSVSA Dolj a confiscat aproape 21 de tone de carne de miel

DSVSA Dolj a confiscat aproape 21 de tone de carne de miel

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj au efectuat peste 500 de controale prin pieţe şi magazine care comercializează carne de miel. În urma acestor acţiuni au confiscat peste 20 de tone de carne, care va fi incinerată. Inspectorii au aplicat 45 de amenzi, în valoare de 78.800 de lei, au dat 47 de avertismente și au oprit definitiv activitatea unei societăți comerciale. ”În jur de 30 de tone de alimente, printre care carne de miel, ouă, lactate, pește și altele au fost confiscate și, în baza contractelor care există cu operatori care sunt autorizați, cele 21 de tone de carne de miel vor fi incinerate”, a declarat Costică Retea, directorul executiv DSVSA Dolj.
Şi Protecția Consumatorului Dolj a retras de la comercializare 450 de kg de produse alimentare. Până acum au avut loc 236 de acțiuni în Craiova și județ, în magazine, târguri și oboare.

Comisariatul a primit din partea cetățenilor 114 sesizări și reclamații, care, spune conducerea Protecției Consumatorului Dolj, au fost rezolvate cu celeritate. În perioada sărbătorilor, un comisar va asigura permanența, astfel încât cetățenii să poată sesiza orice probleme care intră în competența CJPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS