Polițiști  din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al MADR, au organizat ieri o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificație ” .
Polițiștii au acționat în municipiul Craiova și localitățile limitrofe, astfel fiind efectuate verificări și controale la 6 societăţi comerciale; 3 persoane fizice; dar și în 5 mijloace de transport.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale de peste 60.000 lei; iar valoarea mărfurilor confiscate se ridică la 27.150  e lei, reprezentând contravaloarea a  15.000  kg uree, 750 kg azot și 1250 kg  porumb.

Cu ocazia controlului efectuat, în comuna Apele Vii, s-a constatat că reprezentanţii unui agent economic dețineau 15.000 kg uree pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de 15.000 kg uree.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.