7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPicnic poetic "Haikunoi 2016" la Universitatea Craiova

Picnic poetic „Haikunoi 2016” la Universitatea Craiova

Lectoratul Francez al Universităţii din Craiova şi Departamentul de Limbi Romanice şi Clasice organizează vineri, 18 martie, între orele 12.00 – 14.00, Picnicul poetic Haikunoi. Evenimentul se află la a doua ediţie şi va avea loc în 40 de oraşe din întreaga ţară în acelaşi timp.

Cu această ocazie se va reuni tineretul român francofon şi personalităţile lumii diplomatice, din învăţământ şi afaceri pentru a vorbi despre limba franceză în România şi pentru a promova multilingvismul.
Momentul cheie al picnicului este distribuirea de haiku-uri în limba franceză pe Facebook folosind hashtag-ul #Haikunoi2016. Haiku este un gen tradiţional de poezie japoneză, având 17 silabe împărțite în 3 versuri formate din 5, 7, respectiv 5 silabe, care evocă, în general, un peisaj sau o stare a inimii. Participanţii vor putea scrie poezia pe loc sau o vor pregăti în prealabil cu ajutorul profesorului de franceză. Se va organiza o expoziţie de haiku-uri şi va fi ales cel mai bun haiku.
Participanţii vor putea servi preparate cu specific franţuzesc.
Vă puteţi confirma participarea la adresa: [email protected]

De asemenea, doritorii se pot înscrie la concursul de poezie francofonă organizat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei în perioada 22 februarie – 29 martie 2016. El se adresează tinerilor francofoni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani din peste 21 de ţări, printre care şi ţara noastră. Participanţii vor trebui să redacteze o poezie în limba franceză, folosind forma poetică japoneză de haiku şi având la bază sloganul „Le pouvoir des mots” (Puterea cuvintelor). Concurenţii vor posta poezia pe pagina de facebook a concursului: „Concours de haïku : le pouvoir des mots”. Poezia cu cele mai multe like-uri câştigă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS