16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Activitate de plantare de arbori

Craiova: Activitate de plantare de arbori

Peste 100 de voluntari activi în cadrul ACCES Oltenia, vor participa mâine la Campania Real trees, Real hope, Real life, activitate de plantare de arbori, desfășurată în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Dolj.
Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia, cea mai mare organizație ne-guvernamentală activă în județul Dolj,  și-a îndreptat atenția, printre cele 14 campanii pe care le derulează în acest an, și către acțiunile de mediu. Astfel, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, vor desfășura o activitate de plantare de arbori în localitatea Tâmburești, județ Dolj, la 40 km de municipiul Craiova.
Feedback-ul primit imediat după anunțarea evenimentului a fost unul pozitiv. Voluntarii și-au manifestat interesul de a participa în număr foarte mare, în mai puțin de o oră, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia avea deja un total de 80 de persoane înscrise. Luciana Fugaru, elevă în clasa a XI-a în cadrul Colegiului Național ,,Frații Buzești”, unul dintre cei mai activi voluntari ai ONG-ul A.C.C.E.S. Oltenia vorbește despre acest proiect: ,,Voi participa la această activitate cu mult drag și entuziasm întucât ideea promovată ajută și susține salvarea planetei, aspect care ar trebui să capteze atenția întregii societăți. De asemenea, cred că aceste astfel de proiecte vor ajuta la dezvoltarea noastră, a tinerilor și la schimbarea atitudinii față de implicarea în activități de voluntariat, în special cele ecologice.
Colaborarea din acest an dintre A.C.C.E.S. Oltenia și Agenția pentru Protecția Mediului Dolj este o continuare a parteneriatului încheiat în anul 2015, când APMD a sprijinit organizarea unui flashmob, în centrul istoric al Municipiului Craiova, eveniment inițiat de ACCES Oltenia.: „Vrem să arătăm prin această acțiune că se poate, că voluntariatul este o soluție viabilă pentru multe din problemele societății actuale. Apreciem nespus de mult activitățile desfășurate de Agenția pentru Protecția Mediului Dolj și îi vom susține de fiecare dată când ne vor solicita sprijinul. Prin proiectul Real trees, Real hope, Real life  încercăm să le acordăm generațiilor viitoare șansa de a locui pe o planetă verde și primitoare, și nouă,  generația de astăzi, speranța că totul se poate salva dacă există suficientă implicare și dorință de  reuși” spune Andreea Mihaela Niță, președinte A.C.C.E.S. Oltenia.
Asociația va închiria microbuze din cadrul Regiei Autonome de Transport Craiova pentru asigurarea transportului tuturor voluntarilor care vor participa la eveniment.
,,Real trees, Real hope, Real life ” este una din cele 14 acțiuni sociale pe care A.C.C.E.S Oltenia le va desfășura în acest an sub umbrela campaniei ACCES la Speranță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS