Finala pe Europa de Sud-Est a competiţiei NXP CUP – Inteligent Car Racing, fostă ”Freescale Cup – Intelligent Car Racing”, va avea loc miercuri, 16 martie 2016, de la ora 15:00, în Sala Oltenia – Hotel Oltenia. Evenimentul este organizat de Universitatea din Craiova – Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi vor participa 12 echipe din Europa de Sud-Est.
În cadrul competiţiei, echipe formate din studenţi, construiesc un model de maşină de curse care trebuie să urmărească autonom un circuit. În dezvoltarea acestui model, echipele trebuie să dovedească cunoştinţe solide în domenii precum: micro-electronică, micro-controllere şi programare specifică dispozitivelor încorporate. Câştigătoare va fi echipa a cărei maşină obţine cel mai bun timp, fără a se abate de la traseu.
Finala NXP Cup EMEA va avea loc pe 9-10 mai 2016 la NXP Munich office în Germania.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.