17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 50 de tineri au participat la consultarea publică referitoare la modificarea "Legii Tinerilor"

Craiova: 50 de tineri au participat la consultarea publică referitoare la modificarea „Legii Tinerilor”

Cincizeci de participanți din rândul structurilor de tineret din regiunea Sud-Vest au fost prezenți astăzi în Craiova, la Muzeul Olteniei, și au luat parte la consultarea publică referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a organizațiilor nonguvernamentale de tineret sau studențești. Întâlnirea a debutat cu o prezentare succintă a propunerilor de modificare rezultate în urma întâlnirilor din ianuarie la sediul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Tinerii, coordonatori de proiecte și președinți ai acestor structuri au fost împărțiți în grupuri și au propus teme de discuție plecând de la nevoile observate în practică legate de lege: finanțarea activităților de tineret de către autoritățile publice, sancțiuni aplicate, participarea tinerilor, legea tinerilor versus legea tineretului, facilități pentru sprijinirea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

În ceea ce privește metodologia, s-au discutat diverse teme precum: contribuția financiară din partea organizațiilor, simplificarea documentelor pentru aplicare, evaluare și raportare, criterii de eligibilitate și finanțare, calendarul finanțării, statutul grupurilor informale. “Suntem onorați să încheiem caravana consultărilor și credem că numărul mare de participanți prezenți astăzi este o dovada a interesului deosebit asupra subiectului, dar și a diversității nevoilor pe care tinerii le au. Vom sprijni acest demers în continuare până la finalizarea cu succes.” a declarat Origen Staicu, Directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj.

Ministerul Tineretului și Sportului organizează în perioada 9-29 februarie 2016, o serie de 8 consultări regionale cu sprijinul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Scopul consultărilor este de a discuta propunerile de armonizare ale cadrului legislativ în domeniul tineretului. La toate întâlnirile va fi prezent Andrei Popescu, Secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu echipa cabinetului său.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS