3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO tânără de 19 ani îşi lansează cartea la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

O tânără de 19 ani îşi lansează cartea la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” invită craiovenii luni, 29 februarie, ora 17:00, în Salonul Medieval, unde va avea loc lansarea volumului „Oraşul cu gropi în obraz” de Alexandra Bodnaru.

Vor vorbi despre carte: Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon din Cluj-Napoca, scriitorul Mihai Ene şi drd. Maria Dinu. Evenimentul este moderat de dr. Petrişor Militaru.

Alexandra Bodnaru (n. 29 august 1997) a câştigat mai multe premii la concursurile naţionale de poezie printre care şi Premiul I la Concursul Național de Poezie „Traian Demetrescu” de la Craiova, în 2013. Publică poezie pe siteurile de literatură de pe internet, dar şi în reviste de cultură tipărite precum „Mozaicul” sau „Scrisul Românesc”.
„Oraşul cu gropi în obraz” este volumul său de debut în poezie.

„La 18 ani, Alexandra Bodnaru intră în lumea poeziei printr-un debut convingător, care îi este şi act de naştere, şi sărbătoare a majoratului poetic. Ea aparţine acelei tipologii de tinere poetese lansate foarte devreme, cu talent şi curaj, și care au confirmat ulterior în spaţiul literar. Remarcabile sunt, de la început, maturitatea viziunii poetice, dar care are prospețimea vârstei, capacitatea de a surprinde şi a configura un univers care, în timp, poate deveni doar al ei, o anumită siguranță a expresiei, chiar şi atunci când se află în plină căutare de sine. Dincolo de marcarea simplă a acestei apariţii (in)augurale, putem deja afirma că Alexandra Bodnaru este o jucătoare pe care se poate miza încă de pe-acum”. (Mihai Ene)

Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS