19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Patru noi cazuri de gripă AH1 au fost confirmate

Dolj: Patru noi cazuri de gripă AH1 au fost confirmate

În județul Dolj au fost înregistrate în ultima săptămână 1.065 cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, 645 cazuri de pneumopatii acute și opt cazuri suspecte de gripă din care patru pozitive pentru virusul gripal tip A H1 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino București, a informat astăzi DSP Dolj, scrie Agerpres.

Potrivit datelor DSP, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în ultima săptămână (1.715) este mai scăzut față de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.910 cazuri), însă se încadrează în evoluția multianuală. „Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,32%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul așteptat, dar există dovada circulației de virusuri gripale în populație, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, precizează DSP Dolj într-un comunicat de presă.

În ultima săptămână, în Dolj au fost vaccinate antigripal 115 persoane din grupele de risc prin cabinetele medicilor de familie și spitale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS