14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiuni de punere în legalitate cu acte de identitate a locuitorilor din nouă comune

Dolj: Acţiuni de punere în legalitate cu acte de identitate a locuitorilor din nouă comune

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj va organiza, în perioada 29 februarie – 12 aprilie, 9 acţiuni de punere în legalitate cu acte de identitate a cetăţenilor în localităţile care au fost avansate la rang de comună în anul 2004.
Acţiunile  se adresează în primul rând cetăţenilor care deţin buletine de identitate valabile şi au drept scop actualizarea datelor de domiciliu conform modificărilor intervenite în urma schimbării rangului localităţii de la nivel de sat la cel de comună, scopul fiind acela de se evita unele probleme pe care le au în prezent posesorii de buletine de identitate, în relaţiile cu alte persoane fizice sau juridice, deoarece nu pot face dovada adresei de domiciliu din localitatea în care locuiesc efectiv.
Deţinătorii de buletine de identitate pot obţine cărţi de identitate fără costuri deoarece în urma schimbării rangului localităţilor, cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate necesare, se suportă de la bugetele primăriilor în cauză.

Acţiunile se vor desfăşura la sediul primăriilor, între orele 10.00 – 14.00, după următorul program:
– Cîrna – în 29.02.2016,
– Dobroteşti – în 03.03.2016
– Galiciuica – în 10.03.2016
– Ghidici –  în 14.03.2016
– Ghindeni – în 17.03.2016
– Pleşoi – în 21.03.2016
– Coţofenii din Faţă – în 24.03.2016
– Catane – în 06.04.2016
– Cârcea – în 12.04.2016

Pe durata desfăşurării acţiunilor se pot prezenta şi alte persoane care doresc să obţină un nou act de identitate sau să-şi stabilească domiciliul sau reşedinţa în aceste localităţi.

În sprijinul celor interesaţi de a beneficia de deplasarea ghişeului de eliberare acte de identitate în localitatea lor de domiciliu, menţionăm că formularul ”cerere de eliberare a actului de identitate” poate fi procurat de la primărie iar  principalele documentele ce trebuie să le aibă atunci când depun cererea, sunt: actul de identitate vechi (dacă îl mai deţin), certificatul de naştere şi după caz şi cel de căsătorie ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, actul pentru spaţiul de locuit.
În situaţia în care solicitanţii nu pot prezenta unul din documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluţionate prin eliberarea de cărţi de identitate provizorii cu termen de valabilitate de maxim un an de zile.
În cazul celor care prezintă adeverinţă eliberată de la registrul agricol pe numele altei persoane, va fi necesară şi prezenţa titularului spaţiului de locuit care va avea asupra sa, actul de identitate şi va semna pentru consimţământ în cererea de eliberare a actului de identitate.
În cazul copiilor minori care solicită eliberarea unui act de identitate este obligatoriu ca aceştia să fie însoţiţi de unul din părinţi sau de un  reprezentant legal.

Pentru informaţii suplimentare sau alte detalii, cei interesaţi se pot adresa Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj – mail [email protected], tel: 0351437039, fax:0251421624.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS