Asociaţia Generală a Inginerilor din România, prin președintele Sucursalei Dolj, prof. dr. ing.Gheorghe Manolea, organizează joi, 25 februarie, la ora 18.00, la Casa Universitarilor din Craiova, Colocviul AGIR Dolj „Nicolae Vasilescu Karpen” – născut și școlit la Craiova, fondatorul învățământului Politehnic din România în 1920, inventatorul celebrelor Pile K, Patriarh al învățământului electrotehnic românesc.
Evocarea va fi făcută de prof. dr. ing. Mihai Iordache, de la Universitatea Politehnică din București, și ing. Constantin Vasile Diaconescu, director al Muzeului Politehnicii din București.
La eveniment va participa și ing. Nicolae Veniamin, nepotul academicianului  Nicolae Vasilescu Karpen

De asemenea, va  fi organizată o expoziție de fotografii  realizate de ing. Emil Bănuți, absolvent  al Universității din Craiova, Facultatea de Electromecanică, licenţiat în Arte Vizuale, Cluj-Napoca, membru Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.