12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii în mijlocul elevilor Colegiului Național "Nicolae Titulescu" Craiova

Polițiștii în mijlocul elevilor Colegiului Național „Nicolae Titulescu” Craiova

Creşterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile, în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, au fost şi continuă să reprezinte unele dintre principalele obiective ale polițiștilor doljeni.
În cursul zilei de ieri, poliţiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Craiova au desfășurat o activitate preventiv-educativă, cu elevii clasei a XI –a G din cadrul Colegiului Național „Nicolae Titulescu” Craiova.

La această activitate, la care au participat peste 30 de elevi și cadre didactice au fost dezbătute mai multe teme pe linia prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, în vederea evitării comiterii de fapte cu violență, precum și a infracțiunilor de furt în incinta și în afara unităților școlare.

Polițiștii le-au făcut tinerilor și recomandări cu privire la folosirea rețelelor de socializare, în vederea prevenirii victimizării acestora, dar și cu privire la prevenirea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”.
Pentru a avea mai mult „lipici” polițiștii craioveni au fost însoțiți și de Irina Hodeanu, studentă din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, anul I, aflată în stagiul de practică la Secția 4 Poliție, absolventă a Colegiului Național „Nicolae Titulescu” Craiova, care i-a ajutat pe polițiști în prezentările făcute, şi le-a împărtăşit foștilor colegi primele impresii din viața de student.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS