9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Un mehedinţean a fost reţinut după ce a furat banii unor pensionari

Craiova: Un mehedinţean a fost reţinut după ce a furat banii unor pensionari

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul de Investigații Criminale, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, l-au prins, ieri, în flagrant pe P. Sever, de 60 de ani, din comuna Padina, județul Mehedinți care, în jurul orei 13.15, a sustras din locuința unei craiovence un portofel în care erau bani și carduri bancare.
Mai exact, acesta a abordat-o pe M. Ioana, de 69 ani, sub pretextul vânzării de portocale la un preţ redus, fiind astfel invitat în locuinţa părții vătămate, unde, profitând de neatenţia bătrânei, a sustras din hol un portofelul.
Prin extinderea cercetărilor a rezultat faptul că, suspectul, la data de 27.01.2016, profitând de neatenţia lui M. Gheorghe, de 79 de ani, din Craiova i-a sustras o borsetă în care se afla suma de 3.000 de lei şi carduri bancare. De asemenea, polițiștii au stabilit și faptul că, în data de 14.12.2015, în timp ce se afla pe Calea Bucureşti a abordat-o pe M. Lucia, de 69 de ani, iar prin distragerea atenţiei a pătruns fără drept în sufrageria apartamentului, de unde a sustras suma de 1.000 de lei.
S-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de P. Sever sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în baza probatoriului administrat fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj.

Vârstnicii sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării și nu trebuie să permită accesul în locuință persoanelor necunoscute!
Nu oferiţi nici un fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
Nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror, poliţist);
Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat;
Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător! Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS