10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Razie printre vânzătorii de legume şi fructe

Dolj: Razie printre vânzătorii de legume şi fructe

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, împreună cu lucrători de poliție din cadrul Poliției Calafat și inspectori din cadrul Departamentului de Inspecții al MADR, au organizat şi executat ieri  o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor” .
În cadrul activităților desfășurate au fost efectuate verificări și controale la 21 persoane juridice; 17 persoane fizice autorizate; dar și la 10 roducători agricoli. Astfel, ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale de peste 159.000 lei; iar 2.314 kg legume și fructe au fost confiscate.
 
În urma controlului efectuat, în Târgul Săptămânal Poiana Mare, la o societate comercială s-a constatat că se ofereau spre vânzare 150 kg mere, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei , dispunându-se totodată confiscarea celor 150 kg mere pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS