13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord va concedia sute de angajaţi din Europa, dar uzina din Craiova nu va fi afectată

Ford va concedia sute de angajaţi din Europa, dar uzina din Craiova nu va fi afectată

Ford va concedia în Europa sute de angajaţi din structurile administrative pentru a-şi reduce anual costurile cu 200 milioane de dolari şi va adopta măsuri suplimentare pentru restructurarea liniei de asamblare, pentru a obţine un profit durabil în regiune, a anunţat miercuri Jim Farley, şeful operaţiunilor europene, transmite Reuters, citat de realitatea.net. Însă, în acest context, uzina deţinută de Ford la Craiova nu va fi afectată, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor companiei.

“Anuntul facut astăzi de Ford se referă la programele de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, deschise pentru 10.000 de salariaţi ai companiei în principal din Marea Britanie şi Germania. Ne aşteptăm ca aceste programe să se concretizeze cu reducerea a câteva sute de poziţii. Nu ne aşteptăm ca aceste programe să afecteze uzina noastră din Craiova. Anunţul de astăzi face parte dintr-un plan mai amplu al Ford de a construi o afacere solidă şi profitabilă la nivel european. De la sfârşitul lui 2012 şi până în prezent, Ford a lansat peste 30 de noi vehicule care au contribuit la creşterea cotei de piaţă din ultimii doi ani, atingând 10% în anul 2015. Ford va continua să-şi consolideze întreaga gamă de vehicule”, au declarat reprezentanţii companiei Ford România.

Ford Europa intenţionează să-şi reducă numărul de angajaţi din structurile administrative prin plecări voluntare, pensionări anticipate şi salarii compensatorii, a afirmat într-un interviu Jim Farley. „Vrem să fim siguri că ne aflăm pe o fundaţie solidă astfel încât să ne construim o afacere viabilă în viitor”, a declarat Farley, adăugând că firma se aşteaptă la o marjă a profitului operaţional de 6 – 8% pe termen lung. Câştigurile Ford Motor au depăşit aşteptările analiştilor în trimestrul patru din 2015, iar anul trecut compania a înregistrat cel mai ridicat profit înainte de taxe din istoria sa de 111 ani. Majorarea vânzărilor de SUV-uri şi de camioane Ford F-150 a ajutat grupul american să obţină anul trecut un profit înainte de taxe de 10,8 miliarde de dolari. Pentru acest an, Ford se aşteaptă ca profitul înainte de taxe să fie egal sau mai ridicat decât cel de anul trecut.
În 2015, vânzările Ford în SUA au urcat cu 5,3%, dar cota sa de piaţă a scăzut de la 15% la 14,9%, conform datelor firmei Autodata Corp. Livrările Ford pe piaţa europeană au crescut anul trecut cu 11%, la 1,3 milioane de vehicule, în timp ce în China vânzările au înregistrat un avans de 3%, la 1,1 milioane de unităţi. În trimestrul patru din 2015 vânzările Ford au urcat cu 12%, la 37,9 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 36,7 miliarde de dolari. Profitul înainte de taxe în America de Nord a urcat la 2,03 miliarde de dolari, de la 1,6 miliarde de dolari în urmă cu un an. În Europa, profitul înainte de taxe s-a situat la 131 milioane de dolari, comparativ cu pierderi de 297 milioane de dolari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS