Naţionalul craiovean îi invită pe iubitorii teatrului, vineri, 29 ianuarie, de la ora 18.30 să vizionezi cea mai recentă montare a piesei lui Cehov pe scena craioveană – „Pescărușul” – o piesă clasică despre iubiri neîmplinite.
Un celebru text dramatic, în viziunea vie şi neaşteptată a regizorului Yiannis Paraskevopoluos, „Pescăruşul” este un spectacol care te captivează prin măiestria artistică a actorilor Cerasela Iosifescu – în rolul autoritarei doamne Arkadina, a Iuliei Colan – ingenua Nina, Sorin Leoveanu – scriitorul Trigorin și Vlad Udrescu – în rolul mai puţin cunoscutului creator Konstantin Treplev, dar şi prin forţa izbitoare a energiei culorilor din decorul şi costumele imaginate de Lia Dogaru.
Din distribuția spectacolului mai fac parte Valentin Mihali (Sorin), Iulia Lazăr (Mașa), Adrian Andone (Dorn), Anca Dinu (Polina), Dragoş Măceşanu (Medvedenko), Eugen Titu (Șamraev), Cătălin Vieru (Iakov).

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.