16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi la vânătoare ilegală în apropierea comunei Cetate

Dolj: Prinşi la vânătoare ilegală în apropierea comunei Cetate

Polițiștii Secției de Poliţie Rurală Cetate și Postului de Poliție Cetate au fost sesizați marţi, 26 ianuarie, în jurul orei 14.30, p cu privire la faptul că pe DJ 552, în afara comunei Cetate, s-au auzit mai multe focuri de armă.
Deplasându-se la fața locului, oamenii legii au observat un autoturism, la volanul căruia s-a urcat o persoana și a demarat către comuna Cetate. După nici o sută de metri, polițiștii doljeni au oprit autovehiculul respectiv, în interiorul căruia au fost identificați patru bărbați. Este vorba despre U. Cristinel, de 41 de ani, conducător auto, A. Claudiu, de 33 ani, pasager pe locul din drepata față, iar pe bancheta din spate se aflau G. Marcel, de 37 de ani și P. Jane, de 32 de ani, toți din comuna Orodel.
Polițiștii au verificat autoturismul, iar sub cei doi ocupanți ai banchetei din spate au descoperit o armă de vânătoare, calibrul 12 mm. De asemenea, verificând zona în care a fost oprit autoturismul, oamenii legii au găsit două cadavre de potârniche.
Cei patru au fost conduși la sediul secției, unde U. Cristinel, deținător legal de armă, a predat 8 cartușe, calibrul 12 mm, nefolosite, recunoscând totodată faptul că a împușcat cele două potârnichi, iar la vederea polițiștilor le-a aruncat.
Cadavrele păsărilor au fost predate reprezentanților D.S.V.S.A., iar arma și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pe numele doljeanului, întrucât nu avea autorizație pentru a iesi la vânătoare și mai mult decât atât, sezonul de vânătoare pentru potârnichi s-a închis la sfârșitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS