11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Voluntariat prin Artă" pentru persoanele cu autism

Craiova: „Voluntariat prin Artă” pentru persoanele cu autism

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti Craiova” în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) filiala Craiova organizează joi, 28 ianuarie, la sediul Centrului de zi Dr. Innocenzo Fiore, str. Dimitrie Gerota nr. 3, o conferinţă de presă organizată în vederea diseminării rezultatelor proiectului „Voluntariat prin Artă” finanţat prin activităţile de fundraising desfăşurate de către membrii grupului RELATI Craiova.

Proiectul şi-a propus – Sprijinirea în integrarea socială a copiilor cu autism (TSA) din cadrul Centrului de zi al A.N.C.A.A.R. filiala Craiova având că obiective: Dezvoltarea şi susţinerea unui program în cadrul Centrului de zi pentru recuperarea copiilor şi tinerilor cu autism al A.N.C.A.A.R., Craiova, complementar terapiilor specifice în domeniul autismului, program centrat pe voluntariat şi artă precum şi sensibilizarea sistimularea atitudinii de toleranţă şi antidiscriminare a opiniei publice faţă de persoanele cu autism.
Persoanele cu tulburări de dezvoltare din spectru autist se confruntă cu probleme de interacţiune socială, de comunicare şi comportamente stereotipe,activităţi şi interese restrînse. Unii nu au autonomie şi au nevoie de sprijinul celor din jur uneori pe toată durata vieţii lor, alţii şi-o pierd din lipsa activităţii adecvate, a resurselor financiare reduse a părinţilor, a implicării destul de reduse a instituţiilor statului cu atribuţii în acest sens, cu consecinţe multiple şi complexe pentru ei şi familiile lor.( risc de marginalizare socială, de instituţionalizare în momentul cînd familia dispare fizic din preajma persoanei cu autism, deci cu costuri mari pentru întreagă societate, care şi aşa se confruntă cu o economie slabă. Astfel, împreună, la sfârşitul proiectului copiii şi tinerii cu autism îşi vor îmbunătăţi autonomia personală şi socială, vor fi mai pregătiţi în a face faţă provocărilor cotidiene, iar voluntarii implicaţi în proiect vor putea să-şi crească gradul de toleranţă faţă de persoanele aflate în dificultate, de implicare activă în soluţionarea problemelor apărute în comunitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS