14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul Judeţean Dolj investeşte în Sănătate

Consiliul Judeţean Dolj investeşte în Sănătate

Consiliul Județean Dolj își propune ca și în anul 2016, din totalul surselor proprii disponibile pentru investiții, de 49.200.000 de lei, să direcționeze cea mai importantă parte către domeniul Sănătății, pentru realizarea unor obiective care gravitează în jurul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Un alt segment important de finanțare se îndreaptă către domeniul Transporturilor, pentru lucrări și dotări la
Aeroportul Internațional Craiova, precum și pentru modernizarea rețelei rutiere.
Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară este o investiție cu o valoare totală de aproximativ 6 milioane de euro,
finanțată din sursele proprii ale Consiliului Județean Dolj, care cuprinde construirea clădirii și a depozitului de gaze medicale, precum și dotarea clinicii cu o parte din aparatura necesară. Noua clădire este prevăzută cu două săli de operații, saloane pentru pacienți, cabinete
medicale, zonă de terapie intensivă. Conexiunea cu spitalul și Unitatea de Primiri Urgențe este asigurată printr-o pasarelă cu lungimea de peste 70 de metri. Demersul răspunde unei necesități stringente a întregii regiuni Oltenia, cu o populație de peste 2 milioane de locuitori.

Consiliul Județean Dolj intenționează ca, împreună cu parteneri din Vidin și Vratsa, să depună prin Programul Interreg V-A două proiecte pentru dotarea noii clinici, obținând astfel 1,5 milioane de euro.
Investiții majore în continuare în modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, finanțată din bugetul propriu al  Consiliului Județean Dolj.
Proiectul prevede reabilitarea spațiilor existente, dar și construirea a două noi corpuri de clădire. Suprafața destinată activității UPU va crește de peste patru ori, până la aproape 3.600 de metri pătrați. Consiliul Județean Dolj intenționează să atragă finanțare europeană pentru asigurarea dotării cu echipamente de specialitate. Demersul vine în beneficiul cadrelor medicale și al celor peste 135.000 pacienți tratați anual în UPU.
Alte proiecte în derulare ar fi extinderea și modernizarea serviciului de morgă și prosectură pentru care se alocă 500.000 lei.
Lucrări necesare pentru darea în folosință a Ambulatoriului de specialitate cu o alocare de 2.000.000 de lei.
Reabilitare și extindere Oncologie-Dermatologie, cu o valoare estimată a investiției de 8,7 milioane de euro. Investiția vizează reabilitarea imobilului existent și construirea a două noi corpuri de clădire, unul cu cinci, celălalt cu șase niveluri. Noile clădiri sunt prevăzute cu spații pentru registratură și consultații, cabinete medicale, saloane, un bloc operator, ascensoare .
Complexul urmează să aibă o capacitate totală de 180 de paturi, pentru 5 secții: Oncologie, Radioterapie, Dermatologie, Medicina
Muncii și Hematologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS