16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDescinderi la Primăria Filiaşi şi la două locuinţe pentru un prejudiciu de 150.000 de lei

Descinderi la Primăria Filiaşi şi la două locuinţe pentru un prejudiciu de 150.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, au efectuat ieri, în baza mandatelor emise de Judecătoria Filiaşi, trei percheziţii domiciliare, la sediul Primăriei oraşului Filiaşi şi la locuinţele a doi funcţionari din cadrul acestei unităţi. Descinderile au fost făcute la locuinţa lui D. Gheorghe şi M. Adrian, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi sustragere de înscrisuri.

Această cauză are ca obiect verificarea modului de dare în folosinţă către persoane fizice şi juridice a unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public şi privat a unităţii teritorial administrative începând cu anul 2010 şi până în prezent.
Din investigațiile efectuate până în prezent a rezultat faptul că funcţionari din cadrul Primăriei oraşului Filiaşi au pus la dispoziţia unor persoane fizice şi juridice suprafeţe de teren fără încheierea unor contracte de concesiune, închiriere, acorduri de folosinţă, precum şi încheierea unor astfel de acte administrative cu încălcarea prevederilor, astfel fiinc creat un prejudiciu la bugetul local cu suma stabilită până în prezent la valoare de peste 150.000 lei.
De la sediul Primăriei au fost ridicate mai multe înscrisuri, respectiv cereri nesoluţionate pentru prelungirea contractelor, informări privind neplata chiriei şi situaţia debitorilor neacţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS