12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minori cercetați penal pentru furturi din autovehicule

Craiova: Minori cercetați penal pentru furturi din autovehicule

Polițiștii Secției 1 Craiova au fost sesizați ieri după amiază de către M. Mihaela, de 46 de ani, din municipiul Craiova cu privire la faptul că doi minori i-au sustras, prin distragerea atenției, din interiorul autoturismului, parcat pe strada Mihai Viteazu din municipiu, un portmoneu în care avea documente personale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 200 de lei.
În urma activităților specifice întreprinse de polițiștii craioveni, în aceeași zi, au fost identificați cei doi suspecți, stabilind că se numesc M.F., 13 ani şi C.A., de 12 ani, ambii din municipiul Craiova.
Prin extinderea cercetărilor, în sarcina celor doi minori, s-a reţinut faptul că, prin acelaşi mod de operare, în data de 08.01.2016 şi 09.01.2016, au sustras bunuri din alte două autoturisme.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%, iar cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secției 1 Poliție pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.
– În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare a portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS