10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: S-a finalizat regularizarea pârâului Raznic în zona localităţii Greceşti

Dolj: S-a finalizat regularizarea pârâului Raznic în zona localităţii Greceşti

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu a finalizat proiectul “Regularizare pârâu Raznic în zona localităţii Greceşti – confluenţă râu Jiu, judeţul Dolj”, recepţia lucrărilor fiind susţinută la sfârşitul săptămânii trecute.
“Scopul investiţiei este asigurarea continuităţii liniei de apărare eliminând pericolul inundării localităţilor Greceşti, Ţiu, Cernăteşti, Corniţa, Raznicu Oghian, Predeşti şi Breasta. Ţin să menţionez că, recalibrarea albiei minore a râului a fost prevăzută pentru mărirea capacităţii de transport a albiei râului, prin aceasta ducând la limitatarea inundaţiilor şi a efectelor acestora asupra malurilor râului. Lucrările de amenajare a albiei cursului de apă Raznic respectă criteriile şi principiile de evaluare a soluţiilor tehnice de proiectare în conformitate cu H.G.846/11.08.2010 si Strategia Naţională de management a riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung”, a spus  Marin Tălău, director ABAJiu.
Odată finalizat acest proiect, lucrarea va trece în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, acestuia revenindu-i sarcina de întreţinere.
Valoarea totală a proiectului a fost de 11.506.507,00 de lei cu TVA, din care contribuţia Uniunii Europene este de 8.430.465 de lei şi 3.076.042 lei contribuţia de la Bugetul de Stat.
Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt: localităţile vizate de prezentul proiect, Greceşti, Cernăteşti, Breasta şi Predeşti, acestea au o suprafaţă totală de 19.895 ha, din care aproximativ 2.362,4 intravilan şi 17.532,6 extravilan. Cele patru localităţi totalizează circa 10.300 locuitori, 3.054 gospodării şi 4.262 locuinţe, 8 grădiniţe şi 9 şcoli, dar şi alte obiective turistice şi industriale.
Lucrările executate constau în lucrării de reprofilare – recalibrare a albiei pe o lungime totală de 15.425 ml, precum şi în alte tipuri de lucrări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS