Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează joi, 24 septembrie, ora 19.00, în Salonul Medieval al instituţiei, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)”.

Invitatul lunii septembrie este Elena Lotrean, care va susţine o conferinţă-dezbatere pe tema: „Voluntariatul. Emoţii nemanifestate”. Întâlnirea este moderată de Luiza Mitu.

Elena Lotrean are o experienţă de peste optsprezece ani în voluntariatul pentru tineri, ea însăşi practicând voluntariatul de la vârsta de şaisprezece ani. În perioada 1998-2011 a fost preşedintele Organizaţiei Neguvernamentale de Tineret Sibiu, iar din 2011 a preluat funcţia de Director Executiv al asociaţiei. Din anul 2000 este vice-preşedinte al Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din România şi din 2001 singurul reprezentant român al European Confederation of Youth Clubs, platforma organizaţiilor de tineret din Europa.

Proiectul „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)” are ca scop familiarizarea şi crearea unui background cultural al publicului larg, printr-un limbaj care să permită accesul la informaţia din diverse domenii ale cunoaşterii.

Proiectul se desfăşoară lunar, fiecare întâlnire are câte un moderator şi un invitat, specialist într-unul din domeniile: ştiinţe umaniste şi sociale sau ştiinţe exacte. Dialogul cultural-artistic dintre invitat şi publicul larg se desfăşoară sub forma unor conferinţe, workshop-uri, performance-uri sau spectacole. De asemenea, prin acest proiect dorim să promovăm şi tineri care au dus fotografia la nivel de artă; fiecare afiş corespunzător întâlnirii din cadrul manifestării va fi ilustrat cu una dintre fotografiile acestor tineri, urmând ca afişele să fie valorificate printr-o expoziţie pe simezele Galeriei Vollard a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. Fotografia cu care este ilustrat afişul lunii septembrie a anului curent îi aparţine lui Alexandru Ştefârţă.
„Imaginea din fotografia lui Alexandru Ştefârţă am ales-o dintr-un considerent simbolic, plecând de la titlul conferinţei Elenei Lotrean: <<Voluntariatul. Emoţii nemanifestate>>. Imaginea sugerează, în viziunea mea, înfruntarea dificultăţilor. Calul simboliozează puterea fizică, forţa, mobilitatea. Calul legat este un simbol al emoţiilor nemanifestate”. Luiza Mitu
Intrarea publicului este liberă.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.