Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, din cadrul Universitatăţii din Craiova, organizează în perioada 23-25 septembrie conferinţa internaţională ICSLE 2015 (International Conference on Smart Learning Environments). Conferința va avea loc la Sinaia și va fi coordonată de dr. ing. Elvira Popescu, conferențiar la Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei. Conferinţa va reprezenta şi un bun prilej de stabilire a unor viitoare colaborări atât în domeniul cercetării ştiinţifice, cât şi al schimbului de studenţi şi cadre didactice, între Universitatea din Craiova şi mai multe universităţi participante.

Evenimentul va reuni peste 70 de cadre didactice şi cercetători de pe 6 continente, din ţări precum Austria, Canada, China, Columbia, Elveția, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, SUA, Suedia, Taiwan, Tunisia, Turcia.

Tema conferinţei o constituie aplicarea noilor tehnologii digitale în educaţie (e-learning) și în special mediile de învățare inteligente. Programul conferinţei va include sesiuni de prezentare a lucrărilor stiinţifice, trei workshopuri, precum şi trei prelegeri invitate susţinute de personalităţi recunoscute în domeniu. Evenimentul este patronat de IASLE (International Association of Smart Learning Environments), iar lucrările sunt publicate de prestigioasa editură Springer din Germania, urmând sa fie indexate în baze de date internaţionale de renume.
Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul conferinţei: http://www.ask4research.info/icsle/2015/.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.