28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Pelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Câteva sute de credincioşi fost ieri prezenți la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”- Postelnicu Fir din Craiova în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Pe podiumul special amenajat,  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjuraţi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.
Sfânta Liturghie a încununat seria de manifestări liturgice organizate în această parohie cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la temeluirea sfântului locaş. Credincioşii, prezenţi în număr mare la evenimentul duhovnicesc, s-au putut închina încă de vineri la moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena aduse de la Mănăstirea Pantocrator, Drăgănești – Vlașca, din Episcopia Alexandriei și Teleormanului şi ale Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, aşezate într-un loc special amenajat în curtea bisericii spre cinstire şi închinare. La slujbele religioase au participat şi membrii Asociaţiei creştin ortodoxe “Oastea Domnului” care s-au întrunit  aici, încpând de sâmbătă, 19 septembrie, în Adunarea naţională anuală.

Pentru implicarea în organizarea evenimentelor duhovniceşti dedicate sărbătoririi a 200 de ani de la temeluirea Bisericii Postelnicu Fir şi pentru întreaga activitate pastoral misionară desfăşurată în slujba Bisericii, preotul paroh Grigore Vulcănescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, a primit din partea Mitropolitului Olteniei distincţia” Crucea Sfântului Nicodim, clasa I”. Tot în această zi, în timpul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Eremia a fost hirotonit preot pe seama Bisericii din Parohia Prapor, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS