27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Gradul de siguranţă al elevilor în atenţia autorităţilor

Dolj: Gradul de siguranţă al elevilor în atenţia autorităţilor

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat astăzi la festivitatea de deschidere a anului noului şcolar la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, locul în care a păşit pentru prima dată ca proaspăt licean în urmă cu mai bine de 30 de ani.
„Doresc să adresez un cuvânt de bun venit bobocilor, elevii care încep astăzi clasa pregătitoare şi clasa I, dar şi proaspeţilor liceeni, cei care au reuşit să ajungă în această instituţie de învăţământ doar prin munca depusă atât în timpul anilor de gimnaziu dar şi la Evaluarea Naţională care a avut loc în vară. A fi astăzi elev al Colegiului Naţional „Carol I”, este o cinste dar și o foarte mare responsabilitate: cinstea de a fi printre cei buni, responsabilitatea de a fi la înălțimea exigențelor și de a duce mai departe bunul renume al liceului.
Siguranţa elevilor şi liniştea părinţilor sunt o prioritate pentru noi şi în acest sens, Instituţia Prefectului Judeţului Dolj împreună Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, Gruparea de Jandarmi Mobilă, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a întocmit “Planul teritorial comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, în anul şcolar 2015-2016”.
Totodată, ca urmare a Ordinului Prefectului nr. 147/2015, timp de o săptămână echipe de control formate din reprezentanţi ai Prefecturii, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au mers în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj pentru a verifica dacă acestea sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar.
În final doresc să vă asigur de întreaga mea disponibilitate. Vom colabora şi vom căuta soluţii ori de câte ori îmi veţi semnala câte o problemă, în aşa fel încât procesul educativ să decurgă în condiţii optime.
Dragi elevi, vă urez succes la învăţătură şi vă doresc să aduceţi părinţilor şi profesorilor voştri numai bucurii şi satisfacţii în noul an şcolar!».

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS