10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Şoferi amendaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor

Craiova: Şoferi amendaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor

Polițiștii Biroului Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor aflați regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, efectivele Biroului Rutier Craiova, împreună cu un echipaj ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au organizat și executat o acțiune pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii de motociclete şi   autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acțiunii au fost constatate și aplicate 150 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.000 de lei, din care 24 pentru neacordare prioritate pietoni, iar alte 21 amenzi au fost aplicate șoferilor unor autovehicule înmatriculate în alte state.
Polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 30 permise de conducere.

Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru copii şi părinţi:
– În cazul copiilor sub trei ani, ţinerea lor de mână pe stradă reprezintă conduita firească. După această vârstă, formarea lor ca pietoni, mai ales după începerea şcolii, este obligatorie şi de folos pentru tot restul vieţii.
– Atunci când copilul ajunge la vârsta când foloseşte bicicleta, rigorile devin şi mai severe, el transformându-se din pieton în conducător de vehicul. De aceea, pentru prevenirea accidentării copiilor, polițiștii rutieri le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici să circule numai pe trotuare!
– Copiii nu trebuie să traverseze drumurile publice prin alte locuri, decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor, numai după ce s-au asigurat. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, se recomandă să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul.

ATENŢIE PĂRINŢI, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie! Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri!
ATENŢIE COPII! Traversaţi strada numai prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare! Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă! După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate! Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS