21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Minor cercetat pentru furt calificat

Dolj: Minor cercetat pentru furt calificat

Polițiștii din Filiași au fost sesizaţi ieri prin apelul unic de urgență 112 de către o localnică din comuna Scaeşti, județul Dolj, cu privire la faptul că, în noaptea de 24 – 25 august, persoane necunoscute i-au sustras o drujbă.
Polițiștii s-au deplasat la faţa locului și au demarat investigațiile în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a făptuitorilor, în aceeași zi fiind identificat și condus pentru audieri V.G., de 14 ani, din comuna Grozești, județul Mehedinți.
De asemenea, polițiștii au recuperat și restituit bunul sustras, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Recomandări pentru siguranţa locuinţei:
– Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
– Achiziţionaţi sisteme de închidere/siguranţă de calitate
– Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate
– Protejaţi ferestrele cu grilaj metalice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.
– Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS