29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiu la o pensiune de lângă Craiova

Incendiu la o pensiune de lângă Craiova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a fost anunțat prin SNAU 112 de producerea unui incendiu la o clădire administrativă proprietatea lui Gheorghe T.  din Craiova.
La fața locului s-a deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de lucru la înălțime din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență la demisol și la un autoturism, parter și mansarda clădiri, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție și la depozitele de cherestea din vecinătate.

După aproximativ 15 minute de  luptă cu flăcările, incendiul a fost localizat, nemaiexistând posibilitatea de propagare, reușindu-se după aproximativ  două ore si jumătate  lichidarea acestuia. În urma incendiului au ars clădirea administrativă construită din lemn în suprafăţă de  aprox. 150 mp (parțial 20%), acoperișul confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe aproximativ 70mp, 10 paturi, șase comode, șase dulapuri de haine, 10 canapele, 10 mese, instalație sonorizare, instalație protecție și iluminat s-au degradat 10 televizoare, 10 usi din pvc.

La intervenţie au participat  cinci  ofiţeri și 24 subofiţeri din cadrul ISU Dolj, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă,  o autospeciala de lucru  la înălţime, o autospecială de primă intervenție şi comandă, reprezentanți din cadrul poliţiei și  jandarmeriei.
Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată de  şeful Centrului Operațional al ISU Dolj, iar din primele cercetări a rezultat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric la echipamentele de iluminat electrice amplasate necorespunzător pe elementele combustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS