11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Comercianții de legume și fructe verificați de polițiști

Craiova: Comercianții de legume și fructe verificați de polițiști

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au organizat, ieri, o acţiune în municipiul Craiova pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor”.
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 9 societăți comerciale, precum și 10 alți agenți economici, dar și mai multe mijloace de transport. Astfel, în urma neregulilor constatate oamenii legii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile legale
De asemenea, polițiștii craioveni au dispus confiscarea a peste 500 kg de legume și fructe în valoare de 1.350 lei.

În cadrul controlului efectuat  în  Piața Centrala din Craiova, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiu, se comercializau fructe pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea cantiţăţii de 242 kg fructe, comercializată fără documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS