9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a lansat proiectul "Guvernare Incluzivă" la Prefectura Dolj

S-a lansat proiectul „Guvernare Incluzivă” la Prefectura Dolj

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj a găzduit miercuri, 12 august 2015, lansarea proiectului „Guvernare Incluzivă”, desfăşurat în colaborare cu Asociaţia „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, anunţă lansarea proiectului „Guvernare Incluzivă”.
La eveniment au luat parte coordonatorii locali ai instituţiilor/autorităţilor publice, parteneri în acest proiect: Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj, Consiliul Judeţean Dolj, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Primăria Municipiului Craiova, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi reprezentanţi ai Comisiei judeţene de incluziune socială.
„În calitate de reprezentant al guvernului apreciez prezenţa la acest eveniment a membrilor Comisiei Judeţene de Incluziune Socială, alcătuită din reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate, autorităţi ale administraţiei publice locale şi ai societăţii civile.
Proiectul „Guvernare Incluzivă”, care se înscrie în obiectivele Programului de guvernare pentru perioada 2013-2016, vizează iniţiative menite să răspundă mai bine problemelor cu care se confruntă grupurile dezavantajate. În acest scop, proiectul propune un set de măsuri coerente, menite să contribuie la reducerea riscului de excludere şi de marginalizare socială a grupurilor vulnerabile din judeţele Buzău, Călăraşi, Cluj, Dolj şi Mureş, prin colaborarea dintre autorităţi publice şi societatea civilă.
În contextul mai larg al problematicii incluziunii sociale, doresc să evidenţiez dificultăţile pe care le întâmpină populaţia de etnie romă şi care nu trebuie ignorate. Având un nivel scăzut de alfabetizare, întâmpină numeroase dificultăţi în ceea ce priveşte integrarea pe piaţa muncii şi devine de cele mai multe ori victimă a discriminării. Toate aceste probleme conduc la o vulnerabilitate a populaţiei din punct de vedere social şi economic şi un risc ridicat de marginalizare socială. În acest sens, Instituţia Prefectului a implementat la nivelul judeţului Dolj acordul-cadru referitor la realizarea unui program experimental pentru reinserţia familiilor de cetăţeni români de etnie romă care revin voluntar din Franţa în localităţile de origine.
Indiferent de etnie, sărăcia nu poate fi contracarată pe termen scurt şi nu este eficientă nici chiar formularea sa ca obiectiv prioritar la nivel social. Modalitatea de contracarare a acestei probleme sociale majore vizează reducerea excluziunii sociale, prin focalizarea intervenţiei pe formele sale specifice, respectiv pe cauzele şi mecanismele favorizante”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

Proiectul „Guvernare Incluzivă”, ce se înscrie în obiectivele Programului de guvernare pentru perioada 2013 – 2016, vizează iniţiative menite să răspundă mai bine problemelor cu care se confruntă grupurile dezavantajate. În acest scop, proiectul propune un set de măsuri coerente, menite să contribuie la reducerea riscului de excludere şi de marginalizare socială a grupurilor vulnerabile din judeţele Buzău, Călăraşi, Cluj, Dolj şi Mureş, prin colaborarea dintre autorităţi publice şi societatea civilă.
Proiectul se implementează cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, sub coordonarea Asociaţiei „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21”, a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale şi instituţii/ autorităţi publice  locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS