20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConducerea CJ Dolj a inspectat lucrările de modernizare a două drumuri judeţene

Conducerea CJ Dolj a inspectat lucrările de modernizare a două drumuri judeţene

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cristinel Iovan au inspectat, luni după-amiază, lucrările executate în cadrul proiectelor de modernizare a două tronsoane de drumuri județene, care asigură accesul către județele Vâlcea și Olt.
Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, investițiile, care acoperă o distanță de 11 kilometri, sunt realizate cu finanțare din bugetul propriu al consiliului județean, precum și de la bugetul de stat, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.
„Sunt două lucrări importante pentru CJ Dolj, întrucât aceste șosele reprezintă porți de intrare dinspre Vâlcea și Olt, dar și pentru comunitățile din zona de nord a județului, în rândurile cărora exista o mare așteptare, pentru că pe aceste drumuri nu se mai intervenise de foarte mulți ani.
Vorbim despre investiții în valoare totală de peste 16 milioane de lei, care trebuie finalizate în cursul acestui an, motiv pentru care am decis să inspectăm șantierele deschise pe cele două drumuri județene – 643A, care face legătura între Velești și Murgași, trecând apoi în județul Olt, și 643D, din Bulzești până la granița cu județul Vâlcea. Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în cursul acestui an fiindu-ne asigurate, până în prezent, 2,5 milioane de lei.
Ne propunem să obținem finanțare pentru lucrări care vizează, în total, aproximativ 300 de kilometri de drumuri județene, între care se numără DJ 552, care leagă Craiova de Cetate, dar și 561A, care, pornind din Giurgița, trece plin Plenița și ajunge la hotarul cu județul Mehedinți“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și de vicepreședintele Cristinel Iovan, la vizita pe cele două șantiere au fost prezenți primarii localităților Murgași, Constantin Nedelea, și Bulzești, Gin Sorescu, directorul Direcției Tehnice a CJ, Aurelia Dărac, și reprezentanți ai constructorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS