17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Tinerii din Bulzeşti sunt invitaţi la activităţi culturale în cadrul unei tabere de două zile

Dolj: Tinerii din Bulzeşti sunt invitaţi la activităţi culturale în cadrul unei tabere de două zile

Asociaţia „Fapte Bune pentru Comunitate” organizează a III-a ediţie a „Taberei de Cultură şi Tradiţie Românească”, la Bulzeşti. 70 de tineri vor avea posibilitatea să participe, pe 15 şi 16 august, la ateliere de sculptură în lemn, de pictură, cusut de ii şi activităţi recreative care vor avea loc în curtea şcolii din comună Bulzesti, localitatea natală a poetului Marin Sorescu.

Participanţii, tineri din comună cu vârstă între 10 şi 18 ani vor sculpta o troiţă nouă, ce va fi sfinţită după Liturghie de preotul Dan Constantin, în ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Tinerii vor realiza veşminte populare şi panouri turistice pentru semnalizarea obiectivelor locale: Biserica şi cimitirul La Lilieci, Casă Boierului Pazu, Lacul Colţ de Răi etc.

Pe lângă familiarizarea cu aria tradiţiilor populare româneşti, ediţia de anul acesta aduce o tema nouă – „Viitorul satului românesc şi rolul tinerilor”. Participanţii vor discuta şi gândi idei de dezvoltare a localităţii lor, vor vizită o fermă de vaci modernă, şi vor redescoperi valorile satului românesc. La aceste activităţi se adaugă vizita Clubului Cercetaşilor din Craiova, a astronomului Marian Predatu, şi a preotul Mihai Scorbură. Astfel, tinerii vor învaţă tehnici de supravieţuire în natură, vor descoperi misterele boltei cereşti şi vor dezbate cu preotul invitat pe tema „Tânărul, între reuşită şi eşec”. Tabăra se va încununa sâmbătă seară cu tradiţionalele foc de tabăra şi cântece folk, iar duminică se va încheia cu o excursie la Mănăstirea Cozia şi o urcare pe Masivul Cozia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS