19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCirculaţia feroviară, întreruptă temporar din cauza unui incendiu de vegetaţie în apropierea Gării Craiova

Circulaţia feroviară, întreruptă temporar din cauza unui incendiu de vegetaţie în apropierea Gării Craiova

Pompieri din cadrul Detaşamentele 1 şi 2 Craiova intervin în acest moment cu cinci autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată din apropierea Gării Craiova. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, există pericol de propagare a flăcărilor la casele din zonă. De asemenea, exista pericolul de extindere a focului la aproximativ 20 de vagoane încărcate cu butan, însă acestea au fost îndepărtate de pompieri înainte de începerea intervenţiei. Pompierii craioveni au intervenit deja pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră un vagon dezafectat.

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar, până la finalizarea intervenţiei pompierilor craioveni.

Cadrele ISU Dolj au lichidat incendiul şi au stabilit drept cauză a producerii acestuia o scânteie mecanică. Mai exact, potrivit pompierilor, în momentul în care un tren a frânat, scânteile produse între şină şi roţi au aprins iarba uscată de lângă calea ferată. Din cauza condiţiilor meteorologice, focul s-a extins cu repeziciune. În afară de vagonul dezafectat, au mai fost arse aproximativ 50 de traverse de cale ferată din lemn, iar pompierii au împiedicat flăcările să ajungă la clădiri ale CFR, case de locuit din apropiere şi alte vagoane staţionate.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS