27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii au dat amenzi de aproape 5.000 de lei pentru infracţiuni silvice în Dolj, Gorj şi Vâlcea

Jandarmii au dat amenzi de aproape 5.000 de lei pentru infracţiuni silvice în Dolj, Gorj şi Vâlcea

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.
Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii. De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitaţi, începând cu data de 24 iulie, să constate faptele ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic. În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici şi cu personalul cu atribuţii în domeniul cinegetic.

Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova a efectuat activităţi de pregătire specifice împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Dolj sau de la ocoalele silvice teritoriale, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic.
Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova a planificat şi executat misiuni pentru combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic, în judetele Dolj, Gorj, Vâlcea, fiind aplicate în ultimele trei zile şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.800 lei, persoanelor care au încălcat legislaţia. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va intensifica misiunile de acest gen, în toate cele şapte judeţe din zona de competenţă teritorială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS