10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe admiterea la Facultatea de Litere din Craiova

Începe admiterea la Facultatea de Litere din Craiova

Sesiunea de admitere pentru anul universitar 2015-2016 la Facultatea de Litere a Universității din Craiova începe luni, 20 iulie. Facultatea scoate la concurs 761 de locuri, dintre care 323 la buget și 438 la taxă.
Instituţia acoperă două mari domenii de specializare: ştiinţe umaniste şi ştiinţe sociale. Domeniul umanist include studiul limbii şi literaturii române, al principalelor limbi de circulaţie internaţională: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă,  precum şi al artelor – teatru şi muzică etc. Domeniul social include studii jurnalistice, de comunicare şi de pedagogie.
Specializările Facultăţii de Litere pregătesc studenții pentru profesii diverse, de la profesori, evaluatori de competențe profesionale sau filologi până la reporteri şi redactori radio-TV, specialiști în relații publice, traducători, actori, muzicieni şi muzicologi și multe altele.
Candidații se pot înscrie la una sau mai multe specializări ale Facultății de Litere până la 25 iulie. Detalii referitoare la admitere se pot găsi pe site-ul Facultăţii, http://cis01.central.ucv.ro/litere/, dar și pagina de Facebook a Facultății https://www.facebook.com/literecraiova?fref=ts.

Rezultatele la Facultatea de Litere se vor afişa pe 27 iulie.

Candidații care se înscriu la domeniile Facultății de Litere pentru care se vor da probe de aptitudini și probe eliminatorii pot beneficia, la cerere, de cazare gratuită, care se va face în Căminul nr. 10 al Universității din Craiova. Candidaţii se pot caza cu o zi înainte de începerea probelor și trebuie să depună o cerere, însoţită de cartea de identitate (copie şi original) şi legitimaţia de candidat eliberată la înscriere de facultate (copie şi original). Documentele pot fi depuse la Administraţia Căminului nr. 10, între orele 07:00 – 17:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS