19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Începe Festivalul Naţional de muzică "Portativul Veseliei"

Craiova: Începe Festivalul Naţional de muzică „Portativul Veseliei”

Asociatia Club Aarti Craiova organizează vineri, 17 iulie, de la ora 10.00, la Piscina Valencia, Festivalul Naţional de muzică pentru copii şi tineri „Portativul Veseliei” – ediţia a IX-a.

Acest eveniment are ca scop descoperirea de noi talente și promovarea acestora la nivel național și internațional prin participarea unui număr de 60 de copii şi tineri din întreaga țară( Craiova, Arad, Brăila, Iaşi, Bucureşti, Caracal, Slatina, Drobeta Turnu-Severin, Cluj), cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani. Aceştia concurează la cele patru secţiuni: Muzică uşoară, Muzică populară, Campioni şi Videoclip. Primii trei clasați pe fiecare categorie de vârsta de la secțiunea „Interpretare” vor concura în finală împreună cu participanții de la secțiunea „Campioni” pentru trofeele festivalului: Trofeul pe grupă şi Trofeul festivalului. Aceștia vor interpreta o piesa opusă genului interpretat în concurs. Spre exemplu: în concurs s-a interpretat o piesă lenta, în finală se va interpreta o piesă ritmată. Juriul va fi format din persoane specializate în domeniul muzical, preşedintele juriului la secţiunea „Muzică uşoară” fiind compozitorul Claudiu Bulete şi la secţiunea „Muzică populară” – interpreta Sita Pescariu Novac.  Vor fi acordate premii speciale de către Enciclopedia Muzicală a României, Radio România Oltenia şi CB Music. Enciclopedia Muzicală a României ofera participantilor cea mai completă platformă de servicii integrate pentru a se lansa și a avea o carieră de succes  – oportunități concrete, acces în industria muzicală și pachete de servicii cu instrumente promoționale.

Festivalul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judeţean Dolj, Enciclopedia Muzicală a României şi Radio România Oltenia Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS