22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScriitoarea Felicia Mihali, în dialog cu publicul craiovean în cadrul proiectului "Artistul în timpul său"

Scriitoarea Felicia Mihali, în dialog cu publicul craiovean în cadrul proiectului „Artistul în timpul său”

Prozatoarea Felicia Mihali
Prozatoarea Felicia Mihali

Evenimentul cultural intitulat „Artistul în timpul său”, iniţiat de scriitorul Nicolae Coande şi organizat la Craiova, continuă în această lună cu o întâlnire cu prozatoarea Felicia Mihali, stabilită în Canada. Joi, 16 iulie, de la ora 12:00, scriitoarea va prezenta publicului craiovean câteva dintre cărțile sale apărute în Canada și va dialoga cu cei prezenți. Intrarea publicului la acest eveniment este liberă.

Felicia Mihali a debutat în România în anul 1999 cu romanul „Țara brânzei” (Ed. Image, București), iar în 2000 s-a stabilit în Canada unde a devenit un nume de referință ca romancier de expresie franceză. Autoarea, născută la Seaca, pe 20 august 1967, a absolvit Facultatea de Litere, secția română-franceză, promoția 1995 și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția chineză-olandeză, promoția 1997. Felicia Mihali este prima femeie care a făcut turul României pe jos, în 1986, și turul Europei pe bicicletă, călătorind timp de şase luni, în anul 1989. A lucrat timp de șapte ani la „Evenimentul zilei”, ținând cronica teatrală a jurnalului.

Proiectul „Artistul în timpul” său este menit să prezinte artistul român, cu precădere pe cel craiovean, în fața publicului său, în încercarea de a contribui la cunoașterea artiștilor din urbe cu tot ceea ce înseamnă munca și opera acestora. Autorul proiectului ține la ideea de generație de spirit, în cadrul căreia au loc schimburi de idei, dezbateri și chiar polemici culturale. Întâlnirile din cadrul proiectului vor avea loc lunar la Biblioteca Franceză „Omnia”. Primii invitați au fost, în luna mai, regizorul Bogdan Cristian Drăgan, iar în luna iunie scriitorul Ionel Bușe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS