16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociaţia Vasiliada împlineşte 14 ani de existenţă

Asociaţia Vasiliada împlineşte 14 ani de existenţă

Peste 200 de copii din familii cu risc social, majoritatea din mediul rural, aflaţi în grijă Asociaţiei Vasiliada vor participa gratuit duminică, 14 iunie, la o piesă de teatruoferită special pentru eiEvenimentul este organizat de Asociaţia Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, cu sprijinul Teatrului pentru copii şi tineret COLIBRI, dinCraiova, care va oferi copiilor posibilitatea de a viziona piesă „Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă, scenariul, regia şi scenografia semnate de Valentin Dobrescu, pe muzică lui Alin Macovei – Moraru. Acţiunea se va desfăşura duminică, 14 iunie, după următorul program: 10.45 – sosirea copiilor; 11.00 – 11.50 – vizionare piesă de teatru; 12.00 – 12.30 – oferire daruri pentru copii.
Cu acest prilej, Asociaţia Vasiliada va marca împlinirea a 14 ani de activitate socială în Sud-Vestul României. “Sărbătorim împlinirea a 14 ani de activitate, printr-un eveniment dedicat bucuriei copiilor. Majoritatea dintre ei trăiesc în mediul rural şi nu au avut ocazia de a participa până acum la o piesă de teatru pentru copii. Bucuria lor şi a altor persoane aflate în dificultate, care primesc sprijinul Asociaţiei Vasiliada, reprezintă principala motivaţie în lucrarea noastră social-filantropică” a spus Pr. Adrian Stanulica,Preşedintele Asociaţiei Vasiliada.
Misiunea Asociaţiei Vasiliada, de a oferi servicii sociale persoanelor aflate în dificultate, având la baza dragostea faţă de semeni, a prins contur prin intermediul numeroaselor proiecte sociale care au avut în vedere sprijinirea copiilor cu risc de abandon şcolar, tinerilor post – instituţionalizaţi, tinerilor cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice şi a celor fără adăpost, şomerilor şi persoanelor inactive pe piaţă muncii. Datorită implicării constante în viaţă socială a persoanelor aflate în dificultate, Asociaţia Vasiliada a devenit în cei 14 ani de activitate una dintre cele mai reprezentative organizaţii caritabile din Oltenia. În cei 14 ani de activitate neîntreruptă, Asociaţia Vasiliada a iniţiatparteneriate sociale cu instituţii publice şi private pentru a dezvoltă proiecte şi campanii sociale, la care s-au alăturat şi numeroase persoane publice precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Tabăra, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Nataşa Raab, Diana Ţugui.
În ultimul an, activitatea Asociaţiei Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel: 2954 beneficiari direcţi, 9 aşezăminte sociale, 9 proiecte sociale, 46 angajaţi şi 64 voluntari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS