12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc şi mare risc

Craiova: Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc şi mare risc

traficanti-catuse-mascati

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a trei bărbați acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc. În acelaşi dosar este cercetată şi o femeie.

Bărbații au fost reţinuţi joi, pentru 24 de ore, după ce doi dintre ei au fost prinşi în timp ar fi încercat să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. De asemenea, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din București, Vâlcea și Gorj, au efectuat 12 percheziții domiciliare, la membrii grupului infracțional organizat din care făceau parte cei doi. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 9.036 de comprimate cu droguri de risc, 9.000 de lei și 890 de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi procurat în mod ilegal medicamente de la depozite și farmacii din București și județele Gorj și Vâlcea, pe care le-ar fi transportat în Norvegia, vânzându-le la un preț mult mai mare, pe piața drogurilor din această țară.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Constantin Ghinea, Marian Bibașcu și Marian Dragu, precum și propunerea de arestare preventivă faţă de Roxana Liliana Vasile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc.

Tribunalul Dolj a a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Ghinea, Bibașcu și Dragu, iar în cazul Roxanei Vasile a stabilit termen de soluţionare data de 17 iunie 2015.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS