14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutospeciale noi pentru serviciile de ambulanță din Dolj și Vâlcea

Autospeciale noi pentru serviciile de ambulanță din Dolj și Vâlcea

(Foto: adevarul.ro)
(Foto: adevarul.ro)

Ministerul Sănătății a repartizat astăzi 30 ambulanțe de tip B 4×4 către mai multe servicii de ambulanță din țară, judeţele Dolj şi Vâlcea numărându-se printre beneficiarii noilor autospeciale. Potrivit unui comunicat de presă, ambulanţele au fost repartizate după ce Comisia de Medicină de Urgență și Dezastre a Ministerului Sănătății a efectuat o analiză cu privire la situația parcului auto și activitatea fiecărui serviciu de ambulanță. Criteriul luat în considerare a fost numărul de kilometri efectuați de autospecialele de tip B 4X4 din dotarea serviciilor şi au fost propuse pentru echipare județele care au în dotare cele mai multe ambulanțe cu peste 500.000 km parcurși.

“Performanța serviciilor de urgență prespitalicești este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgență, dar și de dotarea acestora. Este important pentru succesul intervențiilor ca ambulanţele să fie moderne și echipate corespunzător cu aparatura medicală necesară. Ambulanțele achiziționate de către Ministerul Sănătăţii vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Cele 30 ambulanțe de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Botoșani, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS