5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Cristian Burada şi Liliana Hinoveanu şi-au lansat volume de poezie

Craiova: Cristian Burada şi Liliana Hinoveanu şi-au lansat volume de poezie


Astăzi, începând cu ora 11.00, în organizarea Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc la Muzeul de Etnografie (Casa Baniei) lansarea cărții „Fel de învățături” a scriitorului Cristian Liviu Burada, volum apărut la Editura Spirit Românesc din Cetatea Băniei. Despre noua apariție a cunoscutului poet oltean, a șasea, au vorbit scriitorii Horia Gârbea, Constantin M. Popa și Gabriel Coșoveanu, care au subliniat valoarea acestei cărți, originalitatea poemelor, universul de sensibilitate al acestora, cât și ilustrațiile superbe din carte ( realizate de artistul plastic Marcel Voinea). Gabriel Coșoveanu l-a catalogat pe talentatul poet Cristian Liviu Burada astfel: „L-aș numi <<omul zilei>>. Este la apogeu…”.
A vorbit și autorul, care a spus, printre altele, că a fost bine „deconspirat” de cei trei scriitori antevorbitori. La evenimentul lansării a participat și Gabriel Chifu, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.
Tot astăzi, de la ora 12:29, la Galeria Vollard a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, s-a lansat un nou volum de versuri semnat de Liliana Hinoveanu: „Doar împrumutând zborul”, apărut la Editura Aius . Au prezentat: Luiza Mitu, Anca Şerban şi Petrişor Militaru. Moderator: Davian Vlad. Evenimentul lansării a fost prilejuit de aniversarea zilei studioului de Radio România Oltenia-Craiova și organizat de Editura Aius și „Tradem”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS