24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Pompierii de la ISU „Oltenia”, în concurs

Craiova: Pompierii de la ISU „Oltenia”, în concurs

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia” Dolj desfășoară, astăzi și mâine, concursurile profesioniste ale instituției. La acest concurs participă subunitățile cu echipajele din cadrul acestora, iar competiția este formată din patru probe. „La finalul acestor competiții se va forma lotul ISU „Oltenia” Dolj. În urma acestor concursuri desfășurate în cele două zile vor fi premiați cei care câștigă, iar la final, colegii mei specialiști vor selecționa dintre acești participanți lotul pentru a merge la faza zonală și de ce nu, către faza națională”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU „Oltenia”, Florin Cocoșilă.
Probele îi ajută pe pompierii doljeni să se mențină în formă, creându-le, totodată, un cadru concurențial. „Aceste concursuri sunt pentru a le menține un tonus, condiția fizică, iar probele au fost dintotdeauna. Sunt probe specifice, de îndemânare, de aptitudine, în care cei mai buni vor fi acolo unde le este locul, ca pe urmă și cei care sunt puțin mai jos să aibă curajul sau tragerea de a fi mai buni”, a mai menționat purtătorul de cuvânt.
Pista cu obstacole pe 100 de metri și ștafeta 4 x 100 de metri au fost probele desfășurate astăzi, în zona Combinatului de la Ișalnița, iar cele de mâine vor fi probele de scară de fereastră și dispozitivul de intervenție de la motopompă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS