19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii sunt invitați să citească și să se distreze în aer liber 

Craiovenii sunt invitați să citească și să se distreze în aer liber 

Biblioteca Judeţeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 3 iunie, de la ora 18:00, pe pajiştea verde din spatele Statuii ”Mihai Viteazul”, prima ediție a evenimentului cultural inedit „Pătura care citeşte”.

Craiovenii sunt așteptați să vină cu o carte și o pătură pentru a se bucura de aer curat, de cărți, muzică, poezie și artă. Când întunericul va cădea peste Cetatea Băniei, lecturile vor fi făcute la lumina lampioanelor alături de scriitori craioveni. Pentru craiovenii care nu vor avea pături,  Biblioteca ”Aman” pune la dispozițiepăturile special așezate pentru acest eveniment și oferă o carte pentru lecturat.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

– 18:00 – 19:00 – Spectacol artistic oferit de elevii Liceului de Arte Marin Sorescu coordonați de prof. de limba română Angi Cristea.

– 19:00 – 20:00 – Recită poezii: Ștefan Oprea, elev, clasa a IX-a G, Colegiul Național Ștefan Velovan; Recital de chitară: Vlad Andrei Plăcintescu și Bianca Sorescu ,elevi, clasa a XI-a, Colegiul Național Carol I; Recital de chitară Andrei Giucă, elev, clasa a VIII-a, Colegiul Național Frații Buzești

– 20:00 – 21:00 – Concert Trupa Random

– 21:00 – 22:00 – Lecturi aprinse: participă Gabriel Nedelea, Carmen Zamfirescu, Florian Olteanu, Ana Maria Gabriela Grigore

– 18:00 – 22:00 – Jocuri interactive cu participarea elevilor de la Cercetașii României din Craiova

– 18:00 – 22:00 – Expoziție de lucrări de artă plastică ale elevilor din instituții școlare craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS