ANI a găsit în incompatibilitate nouă aleşi locali din OlteniaAgenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de naturã administrativã și penalã, fals în declarații sau indicii privind sãvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție în cazul a nouă foști sau actuali aleși locali din toate judeţele  Olteniei.

În judeţul Dolj, au fost găsiţi incompatibili doi primari şi un consilier local. Este vorba despre Dică Dan-Viorel, primarul comunei Pielești,aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 septembrie 2008 – 31 martie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru al Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale nr. 2 Pielești. De asemenea, primarul comunei Işalniţa, Flori Ovidiu Aurelian, a fost găsit incompatibil pentru că, în perioada 02 octombrie 2009 – 04 iulie 2013, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al S.C. SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA S.R.L..

De asemenea, consilierul local din comuna Cetate, Anghelina Daniel Ionuţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitãrii mandatului de consilier local (2012 – 2016), întrucât S.C. CETATE JUNIOR S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia persoana evaluatã deține calitatea de asociat și funcția de administrator, iar soția acestuia, în calitatea de asociat, a furnizat o serie de produse pe bazã de facturã, în valoare de totalã de 37.092,96 Lei cãtre Primãria Comunei Cetate.

În judeţul Olt, ANI a descoperit două cazuri de incompatibilitate. Primarul comunei Izbiceni, Velica Mircea, se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2009, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul VELICA L. MIRCEA PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ.

Totodată, viceprimarul comunei oltene Crîmpoaia, Ciolcan Ioan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 19 septembrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de angajat cu contract individual de muncã în cadrul S.C. DINAMIC PRODCOM S.R.L..


Şi în judeţul Vâlcea au fost depistate două cazuri de incompatibilitate. Fostul primar al comunei Drăgoteşti, Isuf Emilian, care în perioada exercitãrii mandatului de primar (2008 – 2012), a semnat, la data de 18 mai 2010, în calitate de arendator, un contract de arendã, prin care a fost arendatã suprafața de 171 ha (islazuri comunale) cãtre Asociația Localã a Crescãtorilor de Bovine, Ovine și Porcine din Comuna Drãgoești, asociație în cadrul cãreia deține calitatea de membru fondator, precum și funcția de Președinte al Comitetului de Conducere. Şi consilierul local al orașului Brezoi,Roman Gavrilă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 – 25 septembrie 2014, întrucât S.C. GIMARNIC S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia fiul sãu deþine calitatea de asociat unic ºi funcþia de administrator) a emis cãtre Primãria Oraşului Brezoi facturi fiscale pentru prestare de servicii, în valoare totalã de 54.014,4 Lei.

În judeţul Mehedinţi, ANI a declarat că Popescu Mihaela Codruţa, consilier local în cadrul Consiliului Local Orșova, în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, a participat la ședințele consiliului local, respectiv, la dezbaterea și aprobarea a patru hotãrâri ale consiliului local în cadrul cãrora s-a decis acordarea unor facilitãți pentru S.C. FLORICOLA S.A. (societate comercialã în cadrul cãreia aceasta deține funcția de inginer chimist, și de la care obține venituri de naturã salarialã în calitatea de angajat cu contract individual de muncã).

Viceprimarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Vasile Mihai, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Mihai s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iulie – 23 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de ales, și funcția de administrator al  S.C. MIDI CRI IMPEX S.R.L. Viceprimarul din Fărcăşeşti poate să conteste decizia prin care a fost constatată starea de incompatibilitate.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Actualitate

» Tudorel Toader, “o simplă și prima clarificare” pentru Liviu Dragnea: Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate
» Prima zi la Fed CUP. Halep, încrezătoare: Ştiu ce trebuie să fac, mâine o să dau totul
» Valcea: Accident cu victime in comuna Orlesti
» Un tren privat de marfă a deraiat între staţiile Năvodari şi Constanţa
» Cum profită Guvernul de cea mai mare inflație din Europa. Cifrele unui tablou economic sumbru
» Daea anunţă amenzi de cel puţin 2 milioane de euro pentru companiile care practică dubla calitate a produselor
» BOR: Slujba consacrată sărbătorii de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
» Fotografia devenită virala, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Cei doi protagonişti au fost găsiţi
» Valcea: Accident la Caineni
» Valcea: Se circula pe un singur sens la Gura Vaii si Budesti
» Încă o viaţă pierdută pentru un selfie. O tânără a murit electrocutată pe un vagon de tren
» Festivalul florilor la Timisoara: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate in centrul orasului
» Record: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze
» Maine se serbeaza Ziua Mondiala a Circului
» Documentar. 180 de ani de la nasterea lui Carol I, domnitor si rege al Romaniei
» Carnea de porc şi de pasăre se scumpește din nou, cu 30-40%
» Intre 2014-2018, la DNA au fost aproape 1.500 de dosare vizând peste 2.000 de magistraţi
» Acţiune de amploare a Poliţiei Române: Sute de radare in toata tara si peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă de Florii

Dolj

» Craiova (GALERIE FOTO): Show cu motoare turate la Centrul Multifuncțional

Sport

» Fotbal / Vali Mihăilă: Sunt fericit pentru acest gol
» Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!
» Fotbal / Concluziile lui Costel Enache și Corneliu Papură după Astra – „U“ Craiova, scor 0-1
» Fotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 aprilie)

Bani & Afaceri

» Bănci si IFN-uri amendate pentru raportări abuzive la Biroul de Credite

Top