10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljANI a găsit în incompatibilitate nouă aleşi locali din Oltenia

ANI a găsit în incompatibilitate nouă aleşi locali din Oltenia

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, fals în declarații sau indicii privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție în cazul a nouă foști sau actuali aleși locali din toate judeţele  Olteniei.

În judeţul Dolj, au fost găsiţi incompatibili doi primari şi un consilier local. Este vorba despre Dică Dan-Viorel, primarul comunei Pielești,aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 septembrie 2008 – 31 martie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru al Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale nr. 2 Pielești. De asemenea, primarul comunei Işalniţa, Flori Ovidiu Aurelian, a fost găsit incompatibil pentru că, în perioada 02 octombrie 2009 – 04 iulie 2013, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al S.C. SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA S.R.L..
De asemenea, consilierul local din comuna Cetate, Anghelina Daniel Ionuţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), întrucât S.C. CETATE JUNIOR S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator, iar soția acestuia, în calitatea de asociat, a furnizat o serie de produse pe bază de factură, în valoare de totală de 37.092,96 Lei către Primăria Comunei Cetate.

În judeţul Olt, ANI a descoperit două cazuri de incompatibilitate. Primarul comunei Izbiceni, Velica Mircea, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2009, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul VELICA L. MIRCEA PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ.
Totodată, viceprimarul comunei oltene Crîmpoaia, Ciolcan Ioan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 19 septembrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. DINAMIC PRODCOM S.R.L..

Şi în judeţul Vâlcea au fost depistate două cazuri de incompatibilitate. Fostul primar al comunei Drăgoteşti, Isuf Emilian, care în perioada exercitării mandatului de primar (2008 – 2012), a semnat, la data de 18 mai 2010, în calitate de arendator, un contract de arendă, prin care a fost arendată suprafața de 171 ha (islazuri comunale) către Asociația Locală a Crescătorilor de Bovine, Ovine și Porcine din Comuna Drăgoești, asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator, precum și funcția de Președinte al Comitetului de Conducere. Şi consilierul local al orașului Brezoi,Roman Gavrilă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 – 25 septembrie 2014, întrucât S.C. GIMARNIC S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a emis către Primăria Oraşului Brezoi facturi fiscale pentru prestare de servicii, în valoare totală de 54.014,4 Lei.

În judeţul Mehedinţi, ANI a declarat că Popescu Mihaela Codruţa, consilier local în cadrul Consiliului Local Orșova, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la ședințele consiliului local, respectiv, la dezbaterea și aprobarea a patru hotărâri ale consiliului local în cadrul cărora s-a decis acordarea unor facilități pentru S.C. FLORICOLA S.A. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deține funcția de inginer chimist, și de la care obține venituri de natură salarială în calitatea de angajat cu contract individual de muncă).

Viceprimarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Vasile Mihai, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Mihai s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iulie – 23 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de ales, și funcția de administrator al  S.C. MIDI CRI IMPEX S.R.L. Viceprimarul din Fărcăşeşti poate să conteste decizia prin care a fost constatată starea de incompatibilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS