5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilarmonica "Oltenia" încheie primăvara cu patru evenimente importante

Filarmonica „Oltenia” încheie primăvara cu patru evenimente importante

Luna mai se încheie la Filarmonica Oltenia cu o serie de evenimente dedicate iubitorilor de muzică. Aşadar, Filarmonica „Oltenia” invită craiovenii la un concert de muzică de cameră cu harpă și corn, experiența Enescu și minunata vioară Stradivarius mânuită de Alexandru Tomescu,  un concert Beethoven și un recital de pian Chopin.

Miercuri, 27 mai, de la ora 19.00, are loc Stagiunea de muzică e cameră  ”ALAMAHARP”, unde îşi vor da concursul Roxana Cherciu (corn) şi Rozalia Pataki (harpă). Preţul0 biletelor va fi de 10 lei sau 5 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Joi, 28 mai, la ora 19.00, va avea loc stagiunea „Enescu Experience” în cadrul Turneului Internațional STRADIVARIUS 2015, unde vor cânta Alexandru Tomescu (vioară), şi Eduard Kunz (pian). În programul concertului, melomanii vor putea asculta Integrala lucrărilor pentru pian și vioară (premieră națională) de George Enescu. Preţul biletelor va fi de 15 lei, respectiv 10 lei  pentru elevi, studenţi sau  pensionari).

Vineri, 29 mai, tot de la ora 19.00, craiovenii se vor putea bucura de un comcert simfonic, avându-l dirijor pe Theo  Wolters (Olanda) şi solistă pe Melanie Chae (pian, Coreea de Sud) În program vor fi melodii ale lui Ludwig van Beethoven: Uvertura “Leonora”,  Concertul nr. 1 în Do major pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 6 în Fa major şi “Pastorala”.
Preţuri bilete: 20 lei şi 15 lei pentru elevi, studenţi sau  pensionari).

Duminică, 31 mai, de la ora 19.00, va avea loc un recital de pian semnat Dan Atanasiu. În program vor fi compoziţii ale lui Frédéric Chopin, precum „Trei mazurci” şi „Patru poloneze”, dar şi o compoziţi „Suita spaniolă” a lui Isaac Albéniz. Preţuri bilete: 10 lei şi 5 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS