16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii sunt invitaţi să guste din "Elixirul dragostei" la Opera Română

Craiovenii sunt invitaţi să guste din „Elixirul dragostei” la Opera Română

Opera Română Craiova invită craiovenii să guste din „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti sâmbătă, 9 mai, la ora 19 :00. Pe scena lirică din Bănie va răsuna Una furtiva lagrima, arie a cărei celebritate a făcut din opera lui Donizetti un veritabl succes de casă, pentru că Elixirul dragostei este comedia spumoasă care încă din anul premierei – 1832, se joacă cu săli pline. „Elixirul” rămâne una dintre cele mai iubite opere ale belcanto-ului italian.
Pentru a pune în scenă rețeta unei poțiuni miraculoase care duce la îndrăgostire, Opera Română Craiova a apelat la o altă rețetă sigură a succesului, cea a colaborării cu regizorul András Kürthy, coregraful Adrian Mureșan și scenograful Răsvan Drăgănescu. Va fi o montare scenică ”în dulcele stil clasic”, regizorul András Kürthy fiind un adept al punerilor în scenă fidele spiritului original al lucrării, accentele și rezolvările scenice inedite nefiiind ”modernități” care să deranjeze publicul.
Clasificată drept opera buffa, Elixirul își reclamă caracterul buffo din apariția spumoasă a lui Dulcamara – medicul șarlatan ce vinde un soi de vin aromat drept medicament miraculos pentru îndrăgostire dar și porția de lirism din  moment ce Nemorino apelează la magie – la un elixir al dragostei – în speranța de a o cuceri pe Adina cea bogată și mofturoasă.
Calitatea interpretării va fi asigurată de conducerea muzicală încredințată maeștrului Alexandru Iosub, iar distribuția se distinge prin tinerețe și reale calități vocal-dramatice : Adina – Cristina Oltean (Cluj), Nemorino – Ștefan von Korch (Cluj), Belcore – Ioan Cherata, Il Dottor Dulcamara – Peter Hercz, Gianetta – Noemi Modra, Ginepra – Anca Țecu, Martino – Tiberiu Nicuț, Tonio – Laurențiu Nicu, Sindaco – Teodor Ispas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS